INSTITUT ZA MEDIJACIJU AKREDITOVAO SPECIJALIZOVANU OBUKU POSREDNIKA

Ministarstvo pravde Republike Srbije izdalo je Institutu za medijaciju, dozvolu za sprovođenje programa specijalizovane obuke posrednika “Posredovanje u sporovima iz oblasti intelektualne svojine”.

Institut za medijaciju će sprovođenje specijalizovane obuke započeti od novembra 2019. godine.

Specijalizovanu obuku “Posredovanje u sporovima iz oblasti intelektualne svojine” mogu pohađati medijatori – posrednici, sa već završenom osnovnom obukom, profesionalaci u firmama za slučajeve posredovanja u sporovima i druga zainteresovana lica.

Specijalizovana obuka Posredovanje u sporovima iz oblasti intelektualne svojine realizuje se u trajanju od petnaest (15) časova. I dan – osam (8) časova, II dan – sedam (7) časova.

Cilj obuke je:

  • stručno usavršavanje posrednika za rešavanje sporova iz oblasti intelektualne svojine;
  • sticanje znanja i osposobljavanje za razumevanje propisa iz oblasti intelektualne svojine (npr. Zakon o patentima, Zakon o žigovima, Zakon o pravnoj zaštiti industrijskog dizajna, Zakon o autorskim i srodnim pravima, itd. );
  • prepoznavnje slučajeva iz kojih mogu nastati sporovi u oblasti intelektualne svojine;
  • upoznavanje sa radom Centra za alternativno rešavanje sporova iz oblasti intelektualne svojine osnovanog pri Međunarodnoj organizaciji za intelektualnu svojinu (WIPO Mediation and Arbitration Center) i pravilima o medijaciji pri ovom centru (WIPO Mediation Rules);
  • usvajanje potrebnih veština i znanja za samostalno posredovanje u sporovima iz oblasti intelektualne svojine.

3 mišljenja na „INSTITUT ZA MEDIJACIJU AKREDITOVAO SPECIJALIZOVANU OBUKU POSREDNIKA“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *