Skoči na sadržaj

Institut u poseti Republičkoj agenciji za mirno rešavanje radnih sporova

Institut u poseti Republičkoj agenciji za mirno rešavanje radnih sporova

Republička agencija za mirno rešavanje radnih sporova je u ponedeljak, 24. 4. 2023. godine sa početkom u 12 časova u prostorijama Agencije, Makedonska 4, Beograd, održala sastanak sa organizacijama koje se bave medijacijom, a u cilju intenziviranja saradnje i razmene iskustava.

Institut za medijaciju, pregovaanje i javne politike je predstavio svoje aktivnosti lokalnoj zajednici u vezi sa radom na izradi planskih dokumenata, pružanja besplatne pravne pomoći u oblasti azila i diskriminacije, te pravne podrške, kao i u okviru različitih projekata koje sprovodi. Takođe, prestavljene su i specijalizovane obuke u oblasti posredovanja u rešavanju sporova koje sprovodi u oblasti autorskog, radnog, stečajnog prava i drugim oblastima…

Republička agencija za mirno rešavanje radnih sporova je osnovana Zakonom o mirnom rešavanju radnih sporova („Sl. glasnik RS” 125/04, 104/09 i 50/18), po kome postupa i prva je institucionalizovana služba-posebna organizacija Vlade, koja se bavi mirnim rešavanjem individualnih i kolektivnih radnih sporova.

Ovo je prvi u nizu planiranih sastanaka koji će se održati ovim povodom.

Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare