Skoči na sadržaj

Istraživanje o položaju i potrebama mladih

Istraživanje položaja i potreba mladih za potrebe lokalnog akcionog plana

U toku 2022. godine, Institut za medijaciju, pregovaranje i javne politike, sporveo je istraživanje čiji cilj je ispitivanje stavova i navika u ponašanju mladih osoba (starosti od 15 do 30 godina) sa teritorije Grada Novog Sada, a za porebe procene indikatora od značaja za kreiranje Lokalnog akcionog plana politike za mlade Grada Novog Sada za period od 2023. do 2025. godine.

Podaci su prikupljani onlajn i uživo. Online prikupljanje podataka je sprovedeno putem društvenih mreža Facebook i Instagram, dok je uživo prikupljanje podataka realizovano primenom papir-olovka metode, odnosno tehnikom anketiranja lice u lice. Upitnik je rađen u ženskom rodu, prvi put u Novom Sadu, a u vezi sa bilo kojim istraživanjem opšte populacije.

Početni uzorak ispitanika su činila 892 ispitanika, međutim, u finalni uzorak nisu ušli ispitanici koji se nisu izjasnili kao muško ili žensko, ili su se izjasnili kao osobe starije od 30 godina. U skladu sa navedenim, finalni uzorak ispitanika na kojem su sprovedene sve statističke analize je činilo 865 ispitanika. Kriterijum isključivanja navedenih ispitanika je isključivo statističke prirode.

Stavove i potrebe mladih u okviru devet oblasti koje je obuhvatilo istraživanje možete pruzeti u formi publikacije OVDE.

Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare