Skoči na sadržaj

Jedanaesti sastanak Nacionalne radne grupe za praćenje reforme javne uprave u Srbiji

Jedanaesti sastanak Nacionalne radne grupe za praćenje reforme jave uprave u Srbiji

Institut za medijaciju, pregovaranje i javne politike je kao organizacija članica, prisustvovao jedanaestom sastanku Nacionalne radne grupe za praćenje reforme javne uprave koji je organizovan 19. juna 2023. godine u “Envoy Conference Centre”. WeBER 2.0 projekat se završava, pa su u skladu sa tim na sastanku su prezentovani nalazi i preporuke do kojih se došlo u procesu istraživanja koje je rezultovalo pisanjem Nacionalnog PAR Monitora za Srbiju 2021/2022. Prisutni predstavnici institucija su se, takođe, kao diskutanti osvrnuli na izveštaj.

Uvodnu reč je održala Milena Lazarević, programska direktorka Centra za evropske politike. U prvom delu sastanka prezentovani su nalazi i preporuke u oblastima:

  • Strateški okvir za reformu javne uprave;
  • Izrada i koordinacija politika;
  • Državnoslužbenički sistem i upravljanje ljudskim resursima;
  • Odgovornost;
  • Pružanje usluga;
  • Uprvaljanje javnim finansijama.

Prezenteri su bili Miloš Đinđić, programski menadžer, Sava Mitrović, istraživač, Milica Divljak, istraživačica i Milica Škorić, istraživačica. Svi iz Centra za evropske politike.

Pored predstavnica i predstavnika članica Nacionalne radne grupe za reform javne uprave Srbije, diskuntanti su bili i predstavnici Ministarstva finansija Republike SrbijeRepubličkog sekretarijata za javne politike i Ministarstva za upravu i loklanu samoupravu Republike Srbije.

Nalazi koji su predstavljeni su korisni i interesantni, naročito kao polazna osnova za zagovaranja na lokalu i naš tim će se truditi da ih u što većoj meri iskoristi u svom daljem radu. Nacionalni PAR Monitor izveštaj za Srbiju 2021/2022 je trenutno u fazi finalizacije, pa ćemo ga objaviti čim bude publikovan.

Sledeći sastanak Nacionalne radne grupe biće održan na jesen.

Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare