Skoči na sadržaj

KOMODERIRANJE PREDSTAVLJANJA OPŠTEG MODELA PRAVILNIKA O DODATNOJ FINANSIJSKOJ PODRŠCI PORODICAMA SA DECOM

Institut za medijaciju pregovaranje i javne politike komoderirao je predstavljanje Opšteg modela Pravilnika o dodatnoj finansijskoj podršci porodicama sa decom.
Opšti model Pravilnika o dodatnoj finansijskoj podršci porodicama sa decom, shodno trenutnoj epidemiološkoj situaciji u RS, predstavljen je 4. novembra 2020. godine putem Zoom platforme, gde su učesnici/predstavnici partnerskih JLS, imali uvid u sam predlog i obrazloženje za donošenjem opšteg modela ovog Pravilnika, te su nakon diskusije doneti zaključci i neke nove inicijative koje će biti preduzete u narednom periodu.
Opšti model Pravilnika o dodatnoj finansijskoj podršci porodici sa decom izrađen je na podlozi modela Pravilnika izrađenog za partnersku opštinu, opštinu Raška, na osnovu indikovanih potreba ove lokalne samouprave. U procesu prikupljanja podataka iz prakse 30 JLS različitog nivoa razvijenosti prepoznati su tipični modeli dodatne finansijske podrške porodici sa decom primenjeni u najvećem broju JLS, pa je opšti model Pravilnika koncipiran na standardizovanim modelima i svaka JLS ima mogućnost da ga dodatno prilagodi svojim potrebama i mogućnostima.
Krajnji cilj Pravilnika pored podrške i zaštite porodica sa decom, predstavlja i zaštita fundamentalnih ljudskih, dečijih, socijalnih i ekonomskih prava, i njihova puna primena.
Izrada opšteg modela Pravilnika o dodatnoj finansijskoj podršci porodicama sa decom deo je aktivnosti na projektu „Socijalna inkluzija Roma i drugih osetljivih grupa u Srbiji 2019-2022“ koji sprovodi Ekumenska humanitarna organizacija i partnerske lokalne samouprave: Obrenovac, Zvezdara, Žabalj, Kragujevac, Šabac, Aranđelovac, Smederevska Palanka i Novi Sad, a koji je finansijski podržan od strane dugogodišnjeg internacionalnog partnera HEKS/EPER iz Švajcarske i deo je pravne komponente pomenutog projekta.

Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare