Skoči na sadržaj

Inkluzija i komunikacija u lokalnoj zajednici

U galeriji Kulturnog centra „Lukijan Mušicki“ Temerin 2. septembra, održana je edukativna radionica na kojoj je medijator Milan Krilović predavao na temu važnosti i značaja komunikacije između tri ključna sektora lokalne zajednice, javnog, civilnog i privrednog sektora. Radionica je održana u okviru projekta „Škola za društvenu inkluziju“ u organizaciji Instituta za medijaciju, pregovaranje i javne politike iz Novog Sada i Resursnog romskog centra Vojvodine.

Predavanje se sastojalo iz nekoliko segmenata, a teme su bile interaktivnog karaktera, te su posetioci učestvovali u određenim zadacima i iznosili svoja mišljenja i rešenja.

Predavač je bio medijator Milan Krilović, diplomirani pravnik i društveni aktivista iz Instituta za medijaciju, pregovaranje i javne politike  koji je govorio o važnosti komunikacije u međuljudskim odnosima u javnim, civilnim i privrednim sektorima u jednoj lokalnoj zajednici, ali i u životu.

Polaznici današnje radionice mogli su da nauče koji su načini komunikacije u tri ključna sektora jedne lokalne zajednice, koliko je važno da razumeju da konflikt nije nešto što je nužno loše. On ima pozitivne kapacitete, koji mogu u razgovoru da se transformišu u nešto što je zajednički prihvatljivo rešenje, a neophodno je za napredak i razvoj lokalne zajednice.

Medijator Milan Krilović naglašava i da je jedan od ključnih razloga za ostanak mladih u svojoj lokalnoj zajednici upravo njihova participacija, tj. njihovo učešće u funkcionisanju zajednice.

Milan Krilović

“Sva tri ova sektora moraju, na bazi pozitivnog kapaciteta konflikta, da razgovaraju i zajednički rešavaju svoje probleme u interesu svih građana lokalne zajednice, kako bi ona napredovala. Ljudi, naročito mladi, treba da shvate da je dijalog, iznošenje mišljenja i njihovo sučeljavanje, uz uvažavanje drugih, jedini način komunikacije za napredak. Jedan o ključnih razloga za ostanak mladih ljudi u državi, u svojoj lokalnoj sredini, jeste njihova participacija. Ukoliko mladima ne pružimo priliku da se u njihovoj sredini čuje njihov glas, ne možemo ni očekivati da će ostati u toj zajednici”

Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare