Skoči na sadržaj

MEDIJATOR U RASTROJAVANJU (Daško&Mlađa PODCAST)

Tihomir Tubin, član našeg tima, diplomirani pravnik i medijator bio je gost emisije “Rastrojavanje”. Emisija ide četvrtkom u 20h na daskoimladja.com, a voditelji su Slaviša Nedeljković i Smiljana Mihajlović. U prijatnoj i neformalnoj atmosferi teme razgovora su, pored ostalih, bile i šaljive dileme kao što su: meditacija ili medijacija, moderator ili medijator i slično.

Tihomir je sa domaćinima razgovarao i o trenutnoj situaciji i status medijacije u našem sistemu i društvu kao i u region, ali i u Evropi i svetu. Bilo je reči o obukama i uslovima za bavljenje medijacijom, o prednostima medijacije, troškovima i sl. Zanimljive teme su bile i saradnja sa advokatima i drugim profesijama, te specifičnosti stranaka, medijatora i samog postupka u kojem je kako Tihomir kaže: “Fokus na čoveku”.

Posebna pažnja je posvećena ogromnoj potrebi javnosti da bude informisana o postupku posredovanja, te o stanju razgovora kao institucije koja je u krizi i tehnikama slušanja koje su važne za razvijanje kulture dijaloga. Za sudski postupak, Tihomir šaljivo kaže da je sličan arheologiji, jer se zasniva na “kopanju” po poršlosti, dok se u slučaju medijacije, paralela može povući sa arhitekturom, jer se bavi građenjem budućeg odnosa.

Pitanja koja su voditelji postavljali bila su vezana i za to kako doći do medijatora i medijacije, koliko se često praktikuje medijacija i u kojim slučajevima, šta stranke očekuju od postupka i koji su to najznačajniji izazovi za medijatore. Odgovore na ova, ali i veliki broj drugih zanimljivih pitanja možete poslušati na zvaničnoj stranici podkasta. POSLUŠAJTE EMISIJU: RASTROJAVANJE – Daško&Mlađa PODCAST

Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare