Skoči na sadržaj

Na Poljoprivrenom sajmu sa Romskim resursnim centrom Vojvodine

Na Poljoprivrenom sajmu sa Romskim resursnim centrom Vojvodine

U okviru 90. Međunarodnog poljoprivrednog sajma na Novosadskom sajmu, na Paviljonu Pokrajinskog sekretarijata za privredu AP Vojvodine, u toku šestog izložbenog dana, predstavljeno je romsko preduzetništvo. Panel diskusiju je organizovao Romski resursni centar Vojvodine.

Zakonski zastupnik Instituta za medijaciju pregovaranje i javne politike, Milan Krilović, facilitirao je i učestvovao u diskusiju na temu participacije Roma u lokalnoj zajednici, najpre sa aspekta učešća u donošenju odluka. Panel diskusija predstavlja podršku zajednici, u okviru koje su prisutni razgovarali o preduzetničkim perspektivama i participaciji u lokalnoj zajednici.

Romski resursni centar Vojvodine za osnovni cilj ima socijalno osnaživanje i uključivanje zajednice u društvo, ali i afirmaciju i promociju prava, kako mladih, tako i uopšteno prava marginalizovanih i drugih vulnerabilnih grupa. Afirmacija prava žena iz romske zajednice , kao i razvoj bezbednosti Roma i drugih marginalizovanih grupa, kao i sama edukacija istih jesu osnovne tačke delovanja ove organizacije. Pored obrazovanja i zaštite prava Roma, organizacija se bavi unapređenje uslova života svih marginalizovanih grupa.

Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare