Skoči na sadržaj

OSNOVI MEDIJACIJE

Institut za medijaciju, pregovaranje i javne politike, a u okviru projekta „Socijalna inkluzija Roma i drugih osetljivih grupa u Srbiji 2019-2022“, organizovao je i sproveo dvodnevnu obuku „OSNOVI MEDIJACIJE“, u periodu od 14. do 15. decembra 2020. godine.
Ciljna grupa obuke su zaposleni u javnim upravama, lokalnim samoupravama, centrima i drugim organizacijama čiji su predmet poslovanja i delatnost socijalna politika i socijalna zaštita.
Cilj obuke je informisanje profesionalaca o postupku posredovanja u rešavanju sporova, šira primena alternativnih mehanizama za rešavanja sporova, kao mehanizma za unapređenje efikasnosti pravosuđa i smanjenje broja sudskih predmeta, te unapređenje međuljudskih odnosa i kulture dijaloga u zajednici.
Tokom obuke profesionalci su se upoznali sa pojmovima i karakteristikama posredovanja kao i pravnim okvirom za postupanje i karakteristikama u procesu medijacije. Kroz praktičan rad upoznati su sa prednostima medijacije u odnosu na druge postupke, kao i sa tokom i fazama u postupku medijacije.
Projekat „Socijalna inkluzija Roma i drugih osetljivih grupa u Srbiji 2019-2022“ sprovodi Ekumenska humanitarna organizacija i partnerske lokalne samouprave: Obrenovac, Zvezdara, Žabalj, Kragujevac, Šabac, Aranđelovac, Smederevska Palanka i Novi Sad.

Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare