Skoči na sadržaj

Otvoreni poziv za građane i građanke

Centar za evropske politike (CEP) zajedno sa partnerima (Centar za ravnomerni regionalni razvoj (CenTriR), Nacionalna koalicija za decentralizaciju (NKD), Ekološki centar Stanište) poziva vas da učestvujete u nagradnom konkursu koji organizujemo u okviru kampanje „Pratim JA” koja se bavi temom funkcionisanja lokalne uprave iz ugla građana i građanki. Kroz ovaj otvoreni poziv, želimo da saznamo šta vi mislite i kakva su vaša iskustva sa radom lokalne uprave.

Organizacije civilnog društva najbolje znaju koliki problemi postoje zbog nedostatka mogućnosti da se lokalnim upravama pruži povratna informacija o tome kako rade. Civilno društvo je isto tako vrlo svesno manjkavosti rada lokalnih uprava, ali i promenama na bolje do kojih je došlo u poslednjih nekoliko godina.

Zbog toga, pozivamo vas da i Vi učestvujete u ovom otvorenom pozivu i dostavite svoje priloge – Vaša lična iskustva, Vaše priče. Želimo da čujemo sa čim se vi suočavate kada pratite rad lokalne uprave, kako vi ocenjujete promene i šta biste najpre promenili.

Učešće u ovom konkursu će vam oduzeti malo vremena, ali predstavlja vrlo značajan doprinos boljem razumevanju stanja na lokalu. Rezultati kampanje „Pratim JA” će biti korišćeni za davanje konkretnih predloga lokalnim vlastima, o tome šta je potrebno uraditi da bi se različiti problemi na lokalu uspešnije rešavali.

Pored toga, pozivamo vas i da ovaj konkurs podelite i sa Vašim prijateljima, kolegama, porodicom, na društvenim mrežama i na sajtu organizacije, ukoliko ste u mogućnosti. Želimo da što više građana čuje za nas i za to nam je neophodna vaša pomoć.

Četiri najbolja iskustva (dva pozitivna i dva negativna) nagrađujemo.

Hvala Vam puno što učestvujete u stvaranju pozitivnih promena za dobrobit naših sugrađana i lokalnih zajednica!

Pored nagradnog konkursa, Pratim JA sprovodi i onlajn kampanju i ulične akcije u 17 gradova i opština u Srbiji preko kojih anketira građane/ke o njihovim stavovima o lokalnoj upravi. Do sada, anketu je popunilo oko 5000 građana i građanki. Anketi možete pristupiti ovde.

https://www.pratimoreformu.rs/otvoreni-poziv-za-gradjane-i-gradjanke

Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare