Skoči na sadržaj

Plan razvoja Grada Novog Sada i institut za medijaciju, pregovaranje i javne politike

Plan razvoja Grada Novog Sada i Institut za medijaciju, pregovaranje i javne politike

Plan razvoja Grada Novog Sada izrađuje se u skladu sa odredbama Zakona o planskom sistemu Republike Srbije (“Sl. glasnik RS”, br. 30/2018).

U pripremi ovog dugoročnog dokumenta razvojnog planiranja najšireg obuhvata i najvišeg značaja za našu lokalnu samoupravu neophodan je sistemski pristup i korišćenje svih raspoloživih resursa.

Institut za medijaciju, pregovaranje i javne politike učestvuje u radu tematske radne grupe za dobru upravu. Kao organizacija članica Nacionalne radne grupe za reformu javne uprave, Institut za medijaciju, pregovaranje i javne politike, pored drugih aktivnosti u ovom procesu, dostavio je presek, odnosno kratak izvod iz dokumenta Metododlogija praćenja reforme javne uprave na lokalnom nivou, a u cilju dopune Nacrta SWOT analize i Nacrta postojećeg stanja, te aktivno zagovara civilno javno partnerstvo prilikom izrade i praćenja sprovođenja ovog planskog dokumenta.

Pitanjem dobre uprave rukovodi član Gradskog veća za upravu, propise i urbanizam Milovan Amidžić. U ovoj grupi nalaze se i predstavnici gradskih uprava, ali i gradskih službi, od Pravobranilaštva, preko Poreske uprave, do Zaštitnika građana Novog Sada. Osim toga, tu su i predstavnici NALED-a, Stalne konferencije gradova i opština, Fonda “Evropski poslovi”, ali i predstavnici svih političkih stranaka koje učestvuju u radu Skupštine Novog Sada.


Odluku o imenovanju članova i članica tematskih radnih grupa možete videte ovde.

Plan razvoja Grada Novog Sada i Institut za medijaciju, pregovaranje i javne politike

Plan razvoja Grada Novog Sada i Institut za medijaciju, pregovaranje i javne politike

Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare