Skoči na sadržaj

Prva ONLINE Specijalizovana obuka posrednika

U period od 02 – 03. oktobra održana je prva ONLINE Specijalizovana obuka posrednika – “Posredovanje u sporovima iz oblasti intelektualne svojine”.
Obuka je organizovana putem ZOOM platforme.
Na anonimno pitanje u okviru evaluacionog procesa “Koji aspekti obuke su bili najviše korisni ili vredni?”, dobili smo sledeće odgovore:

•   Video sa simulacijom medijacije i simulacija sa učesnicima;
•   Simulacija;
•   Čitav koncept obuke je odlično osmišljen i realizovan. Ako moram, izdvojila big studije slučaja;
•   Sve je bilo korisno;
•   Obuka je obilovala korisnim i vrednim aspektima;
•   Celokupna obuka je bila obrazovna, korisna i profesionano održana;
•   Kombinacija predavanja specifične materije sa primenom medijacije i simulacije slučaja uz izuzetno aktivan timski rad svih učesnika;
•   Korisno je bilo ponavljanje, a tako i simulacija.

Institut za medijaciju, pregovaranje i javne politike, po odobrenju Ministra pravde Republike Srbije (rešenje br. 740-09-01022/2018-22) realizuje Program cpecijalizovane obuke “Posredovanje u sporovima iz oblasti intelektualne svojine” .
Specijalizovana obuka Posredovanje u sporovima iz oblasti intelektualne svojine realizuje se u trajanju od petnaest (15) časova.
I dan – osam (8) časova, II dan – sedam (7) časova.
Cilj obuke je stručno usavršavanje posrednika za rešavanje sporova iz oblasti intelektualne svojine; sticanje znanja i osposobljavanje za razumevanje propisa iz oblasti intelektualne svojine (npr. Zakon o patentima, Zakon o žigovima, Zakon o pravnoj zaštiti industrijskog dizajna, Zakon o autorskim i srodnim pravima, itd. ); prepoznavnje slučajeva iz kojih mogu nastati sporovi u oblasti intelektualne svojine; Upoznavanje sa radom Centra za alternativno rešavanje sporova iz oblasti intelektualne svojine osnovanog pri Međunarodnoj organizaciji za intelektualnu svojinu (WIPO Mediation and Arbitration Center) i pravilima o medijaciji pri ovom centru (WIPO Mediation Rules); Usvajanje potrebnih veština i znanja za samostalno posredovanje u sporovima iz oblasti intelektualne svojine.

Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare