Skoči na sadržaj

Prvi put u Srbiji radni spor okončan medijacijom

Prvi put u Srbiji, prošle sedmice jedan radni spor između zaposlenog i poslodavca povodom otkaza, u Nišu je okončan medijacijom i to već na prvom sastanku sa medijatorom, na kome je došlo do dogovora i rešenja spora.
Prethodno je ovaj radni spor, koji je po zakonu hitan, trajao pred Osnovnim sudom u Nišu skoro dve godine, tokom kojih je presuda bila ukinuta i naloženo ponavljanje suđenja.
Nakon dve godine, zaposleni koji je od suda tražio poništaj odluke poslodavca kojom mu je prestao radni odnos, predložio je mirno rešavanje spora, odnosno medijaciju. Sa ovim predlogom saglasio se poslodavac, pa je, kako je objavljeno na sajtu Osnovnog suda u Nišu, sudija dostavio predmet Info službi za podršku alternativnom rešavanju sporova.
Uz pomoć medijatora Milana Bijeljića, već na prvoj sesiji, stranke su uspele da dođu do dogovora i reše svoj spor, navodi se u informaciji suda. U medijaciji je dogovoreno sve u vezi glavnog tužbenog zahteva, kao i troškova postupka.
Zbog tajnosti postupka medijacije i zaštite privatnosti stranaka, detalji sporazuma nisu objavljeni.
Sud ukazuje da su, rešivši spor na ovaj način, stranke sprečile dalje vođenje sudskog postupka i uštedele, ne samo vreme, već i dalje troškove koje nosi sudski postupak.

Izvor: www.021.rs

Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare