Skoči na sadržaj

Sedmi sastanak nacionalne radne grupe za praćenje reforme javne uprave u Srbiji

Sastanak radne grupe za praćenje reforme javne uprave

Na sedmom sastanku Nacionalne radne grupe za raformu javne uprave u Srbiji organizovana je zajednička aktivnost u okviru dva projekta, ,,Osnaživanje civilnog društva Zapadnog Balkana za reformisanu javnu upravu – WeBER 2.0“ i ,,Praćenjem javne uprave ka boljem upravljanju na lokalu – Pratim JA“. Sastanak je održan 22. decembra 2021. godine sa početkom u 11:45h u Tulip Inn Putnik Hotelu (Palmira Toljatija 9, Beograd).

Institut za medijaciju, pregovaranje i javne politike kao članica učestvuje u radu Nacionalne radne grupe za raformu javne uprave u Srbiji.

Sedmi sastanak Nacionalne radne grupe bio je interaktivnog tipa, a njegov centralni deo zauzelo je predstavljanje SIGMA monitoring izveštaja o principima javne uprave u Srbiji za 2021. godinu. Na sastanku smo takođe razgovarati o korišćenju SIGMA monitoring nalaza u radu civilnog društva na primerima metodologija koje se primenjuju u okviru WeBER 2.0 i Pratim JA projekata, ali i iskoristiti priliku da se upoznamo se poslednjim istraživačkim proizvodom WeBER 2.0 tima, sažetak „Transparentnost izveštavanja Vlade i organa uprave u Srbiji“.

Link do SIGMA Izveštaja za Srbiju: http://www.sigmaweb.org/publications/Monitoring-Report-2021-Serbia.pdf

Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare