Skoči na sadržaj

Sprovedena PRVA ONLINE Osnovna obuka posrednika – medijatora

U period od 24. do 28. avgusta održali smo prvu online Osnovnu obuku posrednika – medijatora. Obuka je organizovana u sedištu Instituta za medijaciju uz korišćenje zoom platforme. Ista je organizovana sa četiri full HD kamere i tom prilikom korišćen je wide prikaz predavača u direktnoj interakciji, kao i najkvalitetniji snimak predavača koji ga prikazuje u realnom vremenu u pokretu i koji obuhvata i zid sa projekcijom kao i flipchart tablu.
Polaznici obuke pokazali su dobar nivo snalaženja i korišćenja onlajn platforme i obuku su ocenili odličnom ocenom.
www.zoom.us platforma je svakako sredstvo za svaku pohvalu. Pored mogućnosti da se organizuju redionice u odvojenim sobama putem opcije breakout rooms, postoji mogućnost da u sobu za čekanje waiting room ostavite polaznike jedne grupe dok dajete zadatak drugoj, kao i da u toku simulacije ostavite jednu od strana u medijaciji u “drugu prostoriju” u odvojenom sastanku/sesiji.
Takođe, u opciji chat je moguće da razgovarate opciono sa svima, samo sa jednom grupom, samo onima u sobi začekanje ili sa svakim pojedinačno (privatno), kao i da na isti način delite dokumente (zadatke, uputstva, prezentacije, video i sl.), što doprinosi obuci na mnogo različitih nivoa.
Kao posebno važna i izuzetno praktična je opcija share screen koja omogućava da sa polaznicima podelite bilo koji deo ekrana ili bilo koji document koji poželite I to bez velike muke i komplikovanih procedura. U ovom smislu, važno je napomenuti i da je ova platforma dobra za kombinovanje sa drugim platformama kakve su www.quizizz.com , www.mentimeter.com i druge slične.
Sve u svemu, u kombinaciji sa ozbiljnom opremom i pomoćnim sredstvima koja smo obezbedili za ovu priliku, uspeli smo da kreiramo pravi mali mini studio i shodno utiscima polaznika, priredimo dobre uslove da na pravi način usvoje nova znanja, informacije i veštine.
Od 02. do 03. oktobar 2020. očekuje nas još jedna PRVA ONLINE OBUKA. Ovoga puta SPECIJALIZOVANA obuka posrednika u rešavanju sporova iz oblasti intelektualne svojine.

Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare