Skoči na sadržaj

Zajednički odgovor na rodno zasnovano nasilje

Okrugli sto - Zajednicki odgovor lokalne zajednice na rodno zasnovano nasilje

U junu mesecu, Milan Krilović ispred Instituta za medijaciju, pregovaranje i javne politike učestvovao je kao moderator u okruglom stolu koji je organizovalo Udruženje žena Derventa u partnerstvu sa Novosadskom ženskom inicijativom. Tema ove studijske posete bila je “Zajednički odgovor lokalne zajednice na rodno zasnovano nasilje”, gde su organizacije iznele svoja iskustva u radu sa ženama koje su pretrpele ovu vrstu nasilja, posebno tokom pandemije koronavirusa.

Članice dveju organizacija imale su priliku da se upoznaju sa preventivnim merama koje sprovode na lokalnom nivou u radu sa ovom osetljivom grupom, kao i da rezimiraju pravni aspekt rešavanja datog problema. Takođe, predstavljeno je na koji način je moguće kreirati okruženje u kojem institucije i civilno društvo zajednički deluju u prevenciji rodno zasnovanog nasilja, i koje su prepreke i mogućnosti što efikasnijeg odgovora na suzbijanje rodno zasnovanog nasilja.

Sumirajući zaključke i utiske sa okruglog stola kreirana je publikacija pod nazivom “Okrugli sto: Zajednički odgovor lokalne zajednice na rodnozasnovano nasilje”. Autor iste je Milan Krilović, dok je izdavač Institut za medijaciju, pregovaranje i javne politike.

Bila nam je čast da budemo deo ovako značajnog događaja i nadamo se da će doneti zaključci poslužiti kao temelj budućih napora da se problem rodno zasnovanog nasilja trajno reši.

Pregledajte publikaciju

Okrugli sto: “Zajednicki odgovor lokalne zajednice na rodno zasnovano nasilje”
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare