Skoči na sadržaj

Zaključen sporazum o saradnji sa Međunarodnim institutom za osiguranje

Međunarodni institut za osiguranje i Institut za medijaciju, pregovaranje i javne politike 01.10.2019. godine zaključili su Sporazum o saradnji.

Strane su se se obavezale da će u skladu sa svojim kapacitetima, kroz saradnju i partnerstvo u skladu sa načelima bona fides, uvažavanja i poštovanja sprovoditi zajedničke aktivnosti u oblastima medijacije i osiguranja i drugim srodnim oblastima iz svere delovanja obe sporazumne strane.

Naročita saradnja I zajedničko delovanje je dogovoreno u oblasti sprovođenja postupaka mirnog rešavanja sporova u osiguranju i drugim spornim odnosima u skladu sa pozitivnopravnim propisima Republike Srbije i međunarodnim propisima.

Takođe, dogovorena je sardadnja I zajedničko delovanje u sprovođenju osnovne i specijalizovanih obuka u oblasti medijacijcije.

Permanentna promociji medijacije, te podizanje svesti o medijaciji i njenim prednostima kao alternativnom načinu rešavanja sporova i shodno tome zagovaranje pune implemetacije medijacije kao privatno pravosudnog instituta su ciljevi koji će biti zajednička agenda ovih organizacija.

Ovom prilikom delegacije Međunarodnog instituta za osiguranje i Instituta za medijaciju, pregovaranje i javne politike, na čelu sa njihovim zastupnicima Zoricom Šipvac i Milanom Krilovićem dogovorilisu niz zajedničkih projektat od kojih će prvi u nizu biti organizovanje okruglog stola na temu medijacije u sporovima u oblasti osiguranja.

Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare