Skoči na sadržaj

Zove vas prekršajni sud? Ko je pokrenuo postupak i ko vas goni?

Zove vas prekršajni sud? Ko je pokrenuo postupak i ko vas goni?

Građani i građanke su u četvrtak, 16. marta 2023. godine u terminu od 15:30 – 17:00 časova bili u mogućnosti da čuju izlaganja i postave pitanja sagovornicima na temu: „Zove vas prekršajni sud? Ko je pokrenuo postupak i ko vas goni?“. Događaj je emitovan uživo na Facebook stranici Otvorenih vrata pravosuđa.

Sagovornici su bili Vladimir Živankić, sudija Prekršajnog suda u Kikindi i Goran Dojčinović, advokat.

Sesiju je moderirao Milan Krilović, zakonski zastupnik Instituta za medijaciju, pregovaranje i javne politike i saradnik Udruženja Narodni parlament.

Građani i građanke su u komentarima ispod posta na Facebook stranici Otvorenih vrata pravosuđa pre ili za vreme trajanja događaja postavljali pitanja za sagovornike. Nakon njihovog izlaganja, moderator je sumirao sva pitanja i postavljao ih sagovornicima kojima su namenjena.

Ovaj i drugi prethodno održani događaji mogu se pogledati na stranici programa OVDE.

Opšti cilj projekta „Otvorena vrata pravosuđa“ je jačanje poverenja građana u rad pravosudnih institucija u Republici Srbiji. Projekat želi da poverenje građana u pravosuđe poveća kroz: razvoj dijaloga i komunikacije između građana i predstavnika pravosuđa kao i jačanje odgovornosti njihovog rada.

Povezani linkovi:

https://www.paragraf.rs/dnevne-vesti/140323/140323-vest1.html 

https://www.otvorenavratapravosudja.rs/najave/online-zove-vas-prekrsajni-sud-ko-je-pokrenuo-postupak-i-ko-vas-goni

Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare