Skoči na sadržaj

Integrativna medijacija

Integrativna medijacija - Publikacija

U izdanju Instituta za medijaciju, pregovaranje i javne politike, objaveljena je publikacija, autora Milana Krilovića, pod nazivom INTEGRATIVNA MEDIJACIJA – Osnaživanje tolerancije i poverenja među pripadnicima nacionalnih manjina u lokalnoj zajednici. Publikacija predstavlja zaključke okruglog stola održanog 02.02. 2022. godine u Novom Sadu, u hotelu Pupin, u organizaciji Instituta za medijaciju, pregovaranje i javne politike i Evropskog kongresa Ukrajinaca. Cilj okruglog stola bio je promovisanje rešavanja sukoba među pripadnicima različitih etničkih grupa pomoću integrativne medijacije. Integrativna medijacija podrazumeva rešavanje sporova kroz ostvarivanje kulturnih, ekonomskih i drugih interesa pojedinaca, pripadnika različitih etničkih grupa na lokalnom nivou. 

Integrativna medijacija, za razliku od ostalih vidova medijacije, podrazumeva prisustvo medijatora – pravnika i medijatora – terapeuta, koji zajedno rešavaju sporove, baveći se podjednako kako pravnim, tako i ekonomskim i psihološkim aspektom spora. Učesnici okruglog stola bili su u prilici da se upoznaju sa načinom fukcionisanja integrativne medijacije, kao i da iznesu svoje zaključke o položaju nacionalnih zajednica u ovom trenutku u Srbiji i da daju predloge za njegovo unapređenje.

Pregledajte publikaciju

Integrativna medijacija - Osnaživanje tolerancije i poverenja među pripadnicima nacionalnih manjina u lokalnoj zajednici
Pretplati se
Obavesti o
guest

2 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Vesna

Fantastičan poduhvat Milane.
Kako bih mogla da kupim tu publikaciju?
Vesna
Australija